PLAQUETTE.NLAnnemiek van Loon, 53 jaar.

Projectleider GreenCourts [voormalig] bij Stichting elemenTree te Den Haag.

 

In opdracht van elemTree heeft Zagara [beeldend kunstenaar] voor onze GreenCourts een beeldmerk ontwikkeld. Een poort gemaakt van door iepenziekte gevelde boomstammen. Aan de binnenzijde van de poort is een stoere Plaquette bevestigd. Als welkom naar iedereen en met name naar onze doelgroep: kinderen.

De Plaquette geeft de poort extra status. Namelijk die van herkenningselement. Ze maakt daarmee in feite de poort het centrale punt van de GreenCourt. 

Bovendien past het ontwerp helemaal binnen ons idee van spelen-groen-recyclen-duurzaam.

Uit eerdere ervaringen bleek Zagara zeer goed in staat ons creatief en werkbaar van dienst te zijn. Zo ook nu weer. Een prettige manier van samenwerken.  
De eerste GreenCourt met pilot functie is gerealiseerd in 2009 op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen gemeente Den Haag.

Den Haag, 15 januari 2010.

 

 

Leendert Koudstaal, 65 jaar.

Senior beleidsmedewerker, DSB stedelijke structuren van de gemeente Den Haag.

 

Hof(stad)leverancier? Speciaal voor de monumentale bomen in Den Haag heeft Zagara vanuit het niets De Plaquette ontwikkeld, ontworpen en vervaardigd.
De beste contacten ontstaan vaak zonder voorbedachte rade. Wij huurden beide een loods van de gemeente Den Haag. Het was daar waar we elkaar voor het eerst ontmoetten en ik kennis nam van zijn prachtig werk. Ik was toen samen met een werkgroep op zoek naar een mogelijkheid om de monumentale bomen in Den Haag beter voor het voetlicht te brengen.

Al filosoferend kwamen we tot de conclusie dat samenwerking mogelijk was. Eerst hebben we gezocht naar de mogelijkheid om een plaquette van steen te maken, maar na een voorstel van Zagara waren we het er samen over eens dat een Plaquette in RVS met groene letters van zeer slijtvast kunsthars het best geschikt was om kort iets over de monumentale bomen te vertellen.
Voor de gemeente en de werkgroep monumentale bomen werd het succes bepaald door het vakmanschap van de kunstenaar en zijn persoonlijk begeleiding.
Ook De Plaquette, die geplaatst is bij de boom die het gemeentebestuur aan de Koningin aanbood bij haar 70e verjaardag, is een fantastische creatie geworden. Naar volle tevredenheid van de Koningin en het gemeentebestuur, dus indirect is Zagara ook hofleverancier.

Den Haag, 01 maart 2010.

 

 

Joost Wever, 53 jaar.

Zelfstandig Industrieel Ontwerper, Den Bosch.

 

Iedereen kent ze wel: de versleten tekstplaten van brons of natuursteen in de bestrating. Slecht leesbaar, afgebrokkeld, gebarsten. Plaquette.nl heeft hier de oplossing voor!

Plaquette.nl maakt zijn tekstplaten van de beste kwaliteit RVS, waarbij de lettertekens gerealiseerd zijn met een industriële slijtvaste kunsthars. Een mooi innovatief en ontworpen product.

Den Bosch, 14 september 2010.